VAN / ERCİŞ - İrşad İmam Hatip Ortaokulu

İrşad İmam Hatip Ortaokulu

YUKARIIŞIKLI MAH. AFATLAR B/12 SK. NO 4 ERCİŞ / VAN
Vizyon
Öğrencilerin Türk Milli Eğitiminin genel ve özel amaçları ve Milli Eğitim İlkelerine uygun olarak;. hem kendilerinin hem de toplumumuzun sosyal, kültürel ve ekonomik ihtiyaçlarını karşılayacak donanıma sahip bireyler olarak yetişmelerini sağlamak ve bu süreçte çevreye ve insana saygılı, yardımsever, kendini ve başkalarını seven sorumluluk sahibi bir karakter geliştirmelerine destek olmak eğitim vizyonumuzdur.
Misyon
Öğrencilerimizi hem akli hem de manevi olarak besleyecek eğitimleri vererek; ülkemize ve sosyal çevresine faydalı bireyler yetiştirmek, öğrencilerin ilgi, yetenek ve ihtiyaçlarına uygun bir eğitim ortamı oluşturup kendilerini geliştirebilmelerini desteklemek ve aynı zamanda sosyal açıdan sağlıklı bireyler olmaları için öğrenmenin kalitesini arttırmak temel amacımızdır.
Öğretim Şekli :TAM GÜN - NORMAL EĞİTİM ÖĞRETİM
PAZARTESİ 08:30 - 16:20 SALI-ÇARŞAMBA-PERŞEMBE-CUMA 08:30 - 15:25
Ulaşım
147 ÖĞRENCİ TAŞIMA İLE OKULUMUZA GELMEKTEDİR. DİĞER ÖĞRENCİLER KENDİ İMKLANLARIYLA ULAŞIM SAĞLAMAKTADIR. İLÇE MERKEZİNDEN BELİRLİ SAAT ARALIKLARINDA KÖY MERKEZİNE OTOBÜS KALKMAKTADIR.
ÖĞRETMEN SERVİSİ MEVCUTTUR.
YUKARI IŞIKLI MAHALLESİ AFATLAR B/12 SOKAK NO:4 ERCİŞ/VAN
7 KM
Sportif Etkinlikler
Okulumuzda futbol, voleybol, muay thai ile ilgili egzersizler yapılmakta ve okulumuz ilçe, il geneli yarışmalarda yer katılmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler
Okulumuz TÜBİTAK, TEKNOFEST projelerine katılım sağlamaktadır. Ayrıca tüm branşlarda okul içi sergiler gerçekleştirilmektedir.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Van ARGE biriminin yürütücü olduğu Erasmus+ projesi kapsamında ortaklık başvurusu yapan ve kabul gören okulumuz 2023-2024 eğitim öğretim yılı 2. döneminde öğrencilerle birlikte uluslararası platformda gözlemlerde bulunmuştur. 4 öğrenci ve 8 öğretmenimiz bu akreditasyon içerisinde yer almıştır.